Disse fant drømmestudiet på Gjøvik

Et godt studentmiljø på tvers av studieretninger, en masse fritidsaktiviteter og kort vei til alt er alle gode grunner til å glede seg til en studietid i Gjøvik.

Akkurat som disse syv fant sitt drømmestudie her på Gjøvik, kan du også det!

Ingebjørg Magnussen, 24

Sykepleie

Det var lett å trekke mot Gjøvik for Ingeborg. Allerede før hun begynte på studiene hadde hun gode venner i området, som sammen med muligheten for å gå ved NTNU lokket henne vekk fra hjembyen Bergen.

Etter å ha begynt på sykepleien har hun blitt aktiv i frivilligheten, deriblant i linjeforeningen Fresk . For Ingebjørg er et mindre studiested det perfekte stedet å bli godt kjent med andre.

Rebekka Rørberg, 22

Sykepleie

For Rebekka var et campus ikke altfor langt fra hjembyen Halden viktig. Hun hadde også hørt mye godt om klinikklabben som finnes på NTNU på Gjøvik.

Etter flere år på Gjøvik står det engasjerende studentlivet på tvers av studieretninger fram som det beste med studiebyen for henne.

Andreas Brundtland, 23

Økonomi og administrasjon

Selv om han opprinnelig hadde han søkt seg til Trondheim, ble det til at han endte opp som student ved NTNU i Gjøvik. Så viste det seg at en mindre studieby faktisk var en fordel.

En passe stor by som Gjøvik åpner for et studentmiljø hvor det er mye kontakt mellom studenter på tvers av studieretninger. Akkurat det må være det beste med Gjøvik for Andreas.

Julie Lundhagebakken, 20

Produktdesign og teknologi

Med hjemstedet Raufoss et steinkast unna Gjøvik ble muligheten til å bo hjemme mens hun studerte ved et stort universitet for fristende til å slå fra seg.

I tillegg er mjøsbyen akkurat passe stor, og ligger gunstig til midt i regionen. Særlig på sommeren liker hun seg godt i Gjøvik, da er det et flott sted å være og det er mye å finne på.

Simen Bjella, 25

Logistikk

Som mange andre under pandemien opplevde Simen å bli permittert fra jobben. Han ble anbefalt å søke på videre utdanning, og ved Fagskolen Innlandet i Gjøvik fant Simen studiet for han.

Her i mjøsbyen trives han, og gjennom frivilligheten har han fått en sosial arena og nettverk.

Aleksandra Lango, 21

Produktdesign og teknologi

Med et sterkt ønske om å flytte for seg selv og muligheten til å studere et fag som interesserte henne ble det Gjøvik for Aleksandra. Med en yrkesfaglig bakgrunn var ikke alle studieretninger en mulighet, men her var det mulig å ta utdannelsen i den retningen hun ønsket.  

Hun trives godt med å bo i Gjøvik, geografisk ligger det midt i blinken for Aleksandra. Enten du vil til fjellet, storbyen eller ut i verden trenger du ikke reise lenger enn en time fra Gjøvik.

Malin Brenli, 22

Produktdesign og teknologi

For Malin ble det litt for tidlig å flytte langt hjemmefra da det var på tide for henne å søke studier. Med kun fem stopp på Gjøvikbanen mellom Gjøvik og hjemstedet Gran ble det et naturlig valg å søke til mjøsbyen.

Det som er så flott er at i en mindre by som Gjøvik er man alltid tett på. Det meste ligger sentralt, og er man inne i byen er det ikke langt å dra uansett. I tillegg er det mange tilbud innen idrett og sosiale arrangementer, så det er alltid noe å finne på!