Marit og Ole Martin fant drømmeboligen på Gjøvik

Innflytterparet Marit (35) og Ole Martin (36) bygger drømmeboligen sin på Gjøvik. Det er her de ønsker å leve familielivet med sine to barn, Liv og Ola.

Bygger drømmeboligen 

I en gammel eplehage i Kronprins Olavsgate bygger nå samboerparet Marit Agersborg Bjørnå (35) og Ole Martin Lappegard (36) sin drømmebolig. Her gleder de seg til å flytte inn sammen med barna Liv (3 år) og Ola (5 måneder).

Tomta har fantastisk mjøsutsikt, og det er gangavstand både til skole, barnehage, Gjøvik sentrum og jobben til Marit på sykehuset.

- Det blir helt fantastisk å kunne bo så sentralt til alt, så vi ikke trenger å være avhengig av bil hver dag, sier Marit og Ole Martin. De gleder seg også til å tilbringe lange sommerkvelder på verandaen med utsikt over Mjøsa.

Det var i fjor paret så en annonse om at det var en tomt for salg i Nordbyen med avtale om husbygging av Mesterhus Innlandet som de slo til på.

- Mesterhus Innlandet er en stor aktør som vi følte at vi kunne stole på. Vi er veldig fornøyd med oppfølgingen og prosessen så langt, sier samboerparet.

I mars neste år er huset klart for innflytting. Både store og små gleder seg.

 

Byggetomt med utsikt over Mjøsa - Klikk for stort bildeTomta har fantastisk mjøsutsikt, og det er gangavstand både til skole, barnehage, Gjøvik sentrum og jobben til Marit på sykehuset.

 

Perfekt sted å etablere familie

Marit kom til Gjøvik for 10 år siden som turnuslege på Gjøvik sykehus. Hun kommer fra Ballangen i Nordland fylke. Etter turnusperioden fikk hun tilbud om jobb på Ortopedisk avdeling. I 2016 ble Marit kjent med Ole Martin fra Ål i Hallingdal, som i 2018 flyttet til Gjøvik.

Begge to trives kjempegodt på Gjøvik.

- Det er en trygg kommune å bo og vokse opp i, og det er korte avstander som gjør at man enkelt kommer seg rundt i, til fots eller på sykkel, og folk i Gjøvik jordnære og hyggelige folk. Det har vært lett å bli kjent med nye folk, sier Marit.

For hun som har sin familie i Ballangen i Nordland er det fint at det er kort vei til Gardemoen.

- Gjøvik er jo plassert sentralt midt på Østlandet, sier Ole Martin.

- Gjøvik er en by med perfekt størrelse for det familielivet vi ser for oss. Stort nok, og lite nok, sier Marit.

Marka og Mjøsa som nærmeste nabo

Tobarnsfamilien er veldig glade i å være mye ute, og Gjøvik har flott turterreng for alle årstider, med fantastiske flotte skiløyper, masse turstier og aktiviteter langs Mjøspromenaden.

Etter de fikk barn har paret oppdaget at Gjøvik har utrolig mange fine lavteksel turer, perfekt å ha med seg småbarn på. Liv på 3 år liker spesielt alle lekeplassene på Gjøvik.

For tiden framover gleder Marit og Ole Martin seg til å se ungene vokse opp i nærheten av Mjøsa og marka, og at de får nye venner gjennom barnehagen, skolen og i det nye nabolaget.

De gleder seg også til at ungene skal begynne med fritids aktiviteter og benytte seg enda mer av kulturtilbudene i Gjøvik.

 

Jente på 3 år som klatrer i lekestativ - Klikk for stort bildeLiv på 3 år liker spesielt alle lekeplassene på Gjøvik.